Exkluzívne informácie nielen zo sveta televízie

Aktuality

Joj odštartovala nový magazín Gurmáni ulice, na nasadenie čakal viac ako rok!

Novinku si otestovala televízia už pred dvomi rokmi, no len zmenou programu, teraz ju nasadzuje pravidelne.

Joj do svojho víkendového pásma zaradila ďalší pôvodný magazín. Do nedeľnej zostavy poobedných relácií na miesto Novej záhrady posadila gastro magazín Gurmáni ulice, ktorý si však už vo vysielaní vyskúšala.

Prvýkrát sa magazín vo vysielaní objavil v januári 2018, televízia ho na začiatku toho roka nasadila do programu len potichu zmenou programu. Neuspel s podielom okolo 11 %, šlo iba o pilotný diel, po ktorom zbierala Joj ohlasy. Nasadila ho vtedy taktiež do nedeľného zabehnutého magazínového pásma, v ktorom už stabilnú dvojku tvoria Na chalupe a Nové bývanie. Nová záhrada či práve Gurmáni ulice bežia pred touto dvojičkou.

Joj gastro magazín po pilotnej časti nakrúcala ešte v roku 2018, nakoniec ho do vysielania vlani nenasadila. Objavil sa tam až po dvoch rokoch od televízneho pilotu, Joj ho stabilne zaradila od ostatnej nedele 12. januára. Šou, v ktorej Jaro Slávik, Ludwig Bagin a Michal Nemtuda sprevádzajú street food stánkami a možnosťami pouličnej gastronómie, mala s prvou už pravidelnou časťou uhrať podiel okolo 13 %, vo svojom čase sa mal hýbať v pozícii lídra. Celkovo ho sledovalo takmer 200-tisíc divákov, aj tu bol magazín v tesnom vedení.

Joj nateraz v nedele v mimosezónnom období vysiela reprízy Na chalupe aj Nového bývania, v rámci magazínovej tvorby ponúka ešte v soboty okolo obeda magazín o zvieratách Miláčikovo.

O relácii Gurmáni ulice
Pouličné jedlo vníma väčšina Slovákov len ako pomerne lacnú možnosť ako sa rýchlo najesť, keď si nestíhame sadnúť do reštaurácie. Na tieto typy jedál sa mnohí pozerajú cez prsty a predstavujú si prepálený olej, v ktorom sa bez výmeny smažia niekoľko dní rezne spolu s hranolkami či zelenina pofidérnej kvality. Iste, aj s takýmto jedlom máme skúsenosti.

Čím ďalej, tým viac však prevádzkovateľom street food stánkov záleží na vysokej kvalite, na čerstvosti a na originalite. Ukáže sa to aj v novom magazíne Gurmáni ulice, v rámci ktorého si posvietia na street food, alebo po slovensky – na pouličné jedlo, trojica známych mužov: Jaro Slávik, Ludwig Bagin a Michal Nemtuda. V magazíne budú tieto slávne osobnosti navštevovať slovenské, ale aj zahraničné mestá a budú ochutnávať a hodnotiť, ktoré jedlo z ulice je to najlepšie.

Čítať viac...
Nahor