Exkluzívne informácie nielen zo sveta televízie

Aktuality

1890 s druhou časťou padlo, Joj i tak vyhrala nedeľu! Tvoja tvár nerástla, Divoký Zapadákov katastrofou

Joj v nedeľu od accessu valcovala, Divoký Zapadákov sa prepadol na vôbec najhoršie čísla. Vo večernom súboji už Tvoja tvár ratingovo 1890 prekonala. Nižšie v článku nájdete aj sledovanosť ďalších víkendových dní.

NEDEĽA: Hlavný jesenný súboj sa dorovnal. Detektívka 1890 po silnom minulotýždňovom nástupe prišlo o časť divákov, keď klesol o jeden a pol ratingu na 9,3 % s podielom 23,2 %. Seriál už šiel naplno s tromi brejkami. Tvoja tvár znie povedome však ďalších divákov nenabrala, oproti štartu mala stúpnuť o dve ratingové desatiny na 9,6 % s podielom 29,1 %. Bola však lídrom. Tajné životy si uhrali svoje s podielmi takmer 11 a pod 17 %.

Na menších sa vôbec nevydaril štart silno promovanému seriálu Hráč: Na život a na smrť, prvé dve časti sa na Dajto hýbali len nad a pod 3 %. Nedarilo sa ani Doma s filmom Pomsta za syna, ktorý šiel cez 3 %, najvyššie bola Plus so snímkou Bojovník: Brat proti bratovi s podielom pod 6 %. CSI New York na Wau bolo vlažné s podielmi pod 2 %.

Mimoriadny rozdiel medzi hlavnými komerčnými stanicami nastal podvečer. Markíza naposledy v nedeľnom accesse zreprízovala Divoký Zapadákov, ktorý sa rozlúčil extrémnym neúspechom pri podieli len tesne nad ôsmimi percentami. Premiérové Nové bývanie Dizajn na Joj vystrelilo o málo nad 25 %. Veľký rozdiel sa premietol aj do spravodajskej hodiny, kde Televízne noviny prekročili iba 22 %, kým Krimi aj Noviny sa ťahali ku 30 %. Kým minulý týždeň nedeľný prime-time tesne vyhrala Markíza, teraz napriek poklesu 1890 viedla Joj. Tá dokonca tesne vyhrala i celodenne.

SOBOTA: Prvý víkendový deň jednoznačne patril Jednotke. Tá ďalší rok s veľkým úspechom odvysielala galavečer Osobnosť televíznej obrazovky, ktorý prevalcoval komerčné stanice. Sledovanosť ankety sme vám aj s porovnaním s predošlými ročníkmi priniesli v samostatnom článku. Komerčné stanice popri OTOvi prepadli, Rýchlo a zbesilo 6 na Markíze šlo pod 16 %, Práskač na Joj len pod 13 %. Na menších ešte uspela romantika Môj dokonalý priateľ s podielom 5 %, neskôr už Doma klesla. Fantomas na Dajto uhral vyše 4 %, rovnako aj snímka Len trošku šťastia na Plus.

Podvečer sa Markíze náhle dvihla Smotánka s podielom pod 25 %, Prázdniny atakovali 15 %. Televíznym novinám sa naďalej nedarilo, skončili pod 23 %, Noviny šli pod 26 %. Joj bola dokonca tesne trojkou v prime-time v komerčnej cieľovke. Galavečer OTO sa stal nielen najsledovanejším programom soboty, ale aj najsledovanejším nespravodajským programom týždňa.

PIATOK: V piatky pokračujúce Milujem Slovensko bolo opäť lídrom. Šou aj v repríze zdolala komerčné stanice, keď v podieli podliezla 20 % (12 – 54). Markíze o niečo stúpla premiérová Svokra, uhrala však i tak podpriemer 17 %. Ešte nižšie bola filmová premiéra Smaragdovo zelená na Joj, mala sa hýbal okolo pätnástky. Menším staniciam sa darilo, Poliši na Dajto atakovali 7 %, Voľné miesto v srdci na Doma šlo nad 6 %. Repríza 1890 na Plus podliezla 6 %.

Moja mama varí lepšie ako tvoja sa dostala pod 20 %, Rodinné prípady len na 15 %. Nízko ostali Televízne noviny, keď prekročili iba 21 %, Noviny preskočili 25 %. Spoločne s Najlepším počasím boli najsledovanejším programom piatka.

Od minulého týždňa sa pristúpilo v peoplemetroch k úprave, ktorá má odrážať pokles domácností s DVB-T príjmom. V prime-time klesli Markíza aj Joj, tú stiahol najmä sobotný či piatkový prepad. Joj v priemere večer podliezla 23 %, Markíza zas tesne 19 %. Celodenne ostala na 18,5 %, Joj klesla s hodnotou nad 17 %.

Čítať viac...
Nahor