Exkluzívne informácie nielen zo sveta televízie

Televízia

Režisér Extrémnych rodín či Farmára vyrába novú šou! Na RTVS bude tento raz Slovensko chutiť

RTVS už najbližší utorok odštartuje kuchársku novinku Slovensko chutí.

Dvaja profesionáli, ktorý sa vyberú spoznávať obyčajných ľudí a ich tradičné recepty. RTVS v utorok 10. februára štartuje novú kuchársku šou Slovensko chutí, v ktorej budú variť ľudia z celého Slovenska. „V Slovensko chutí predstavíme slovenské gazdinky, kuchárky a ich tradičné recepty, ale aj kuchárov majiteľov reštaurácií a ich zamestnancov z rôznych regiónov Slovenska,“ uvádza televízia.

Programom budú sprevádzať Silvia Pilková, autorka šiestich kníh tradičných receptov Poklady slovenskej kuchyne a Michal Šiška, mladý šéfkuchár, ktorý varil u Jamieho Olivera, otvoril po celom svete štrnásť pobočiek jeho reštaurácie, pričom v Pezinku otvoril svoju vlastnú reštauráciu.

Šou si na starosť zobral kedy dvorný tvorca kontroverzných reality zoznamiek Joj, Rado Štefanov. Ten v ostatnom čase presedlal k verejnoprávnej RTVS, pre ktorú vyrába Milujem Slovensko, cez leto pod jeho taktovkou vznikla šou Naj dedinka Slovenska. Zo záberov, ktoré televízia zo šou Slovensko chutí ponúkla, je viditeľný Štefanov rukopis z reality zoznamiek, keď súčasťou programu budú aj tzv. „hovoriace hlavy“, ktorých spracovanie je totožné s tými z reality formátov.

slovensko chuti extremne rodiny hovoriace hlavy

O šou Slovensko chutí
Silvia a Michal budú putovať po Slovensku a zisťovať, aké jedlá sa v slovenských regiónoch považujú za dedičstvo kuchyne starých mám. Silvia sa nechá inšpirovať receptami, ktoré jej už teraz posielajú ľudia z celého Slovenska. V prvej časti Slovensko chutí Silvia a Michal navštívia domácnosť, kde im hlava rodiny varí jedlo, ktoré sa v danom regióne považuje za tradičné. Vysvetlí a ukáže nielen postup jeho prípravy, ale prezradí aj príbeh, ktorý sa za týmto pokrmom skrýva a prečo sa práve toto jedlo v danej oblasti varievalo a stále varí. Michal sa následne vyberie do jednej z reštaurácií v okolí, aby zistil, či by si toto tradičné jedlo v ľahšej a zmodernizovanej podobe nenašlo svoje miesto na jedálnom lístku. Spolu so Silviou napokon v reštaurácii navaria vlastnú verziu tradičného receptu.

Diváci sa tak v každej časti zoznámia s dvomi receptami – s tradičným jedlom a s jeho odľahčenou verziou. Dozvedia sa veľa zaujímavých informácií a bonusom budú príbehy ľudí z každého kúta Slovenska a dobrá atmosféra, ktorú Silvia s Michalom v každej domácnosti dokážu vytvoriť.

Upútavka na prvú časť

Čítať viac...
Nahor