Divoké kone cválajú do Argentíny, Joj predala denný seriál do ďalšej krajiny
6. apríla 2018  //  Tlačová správa  //  Bez komentárov

Televízia JOJ za posledné dva roky eviduje veľký dopyt po vlastných seriáloch, ktoré sú vizuálne čoraz atraktívnejšie – zvýšila nároky na výrobu, postupne ju presunula do exteriérov a dbá na to, aby boli námety univerzálnejšie. Výsledkom je úspech aj na zahraničných trhoch.

Rodinný seriál Divoké kone, z dielne producentov Danice Hričovej, Paľa Polnera a režiséra Braňa Mišíka, ktorý JOJka vysielala v roku 2015, aktuálne kúpil vysielateľ v Argentíne a v rokovaní sú aj ďalšie krajiny Latinskej Ameriky. O seriál je naďalej záujem aj v Európe. Po Francúzsku a Maďarsku, kde Divoké kone zaznamenali mimoriadne veľký úspech (denne dosahovali v poobednom slote 10 %  share v CS 4+ na stanici Duna TV), predala JOJka práva na seriál tiež do Poľska či Rumunska.

Z portfólia JOJ Group sú v zahraničí rovnako úspešné aj ďalšie formáty vlastnej tvorby. S témou kriminálky Za sklom sa napríklad stotožnili aj v iných krajinách, kde sa stretli s podobnými témami v reálnom živote. Okrem iných aj česká televízia Prima, ktorá od JOJky kúpila práva už na viaceré seriály – nielen Za sklom, ale aj historickú detektívku 1890, či komediálny seriál Prázdniny. Maďari okrem Divokých koní takisto zakúpili opciu na Prázdniny.

TS TV JOJ

Súvisiace články