Exkluzívne informácie nielen zo sveta televízie

Online

Plus JEDEN DEŇ a Pluska.sk prepojili newsroom, príprava trvala 10 mesiacov

Vydavateľský dom News and Media Holding, a.s. spustil svoj prvý newsroom, ktorý prepojil redakcie dvoch strategických titulov, denníka Plus JEDEN DEŇ a portálu Pluska.sk. Na vytvorení newsroomu sa pracovalo približne 10 mesiacov a v súčasnosti je plne funkčný. Testovacia prevádzka prebiehala od začiatku augusta 2016.

Dve separátne redakcie denníka a webu sa zlúčili a vytvorila sa redakcia pre obe platformy. Realizovala sa kompletná prerábka workflow pre potreby moderného multiplatformového newsroomu s novými pozíciami ako plánovací editor, social media editor a audience traffic manager. Tento projekt bol konzultovaný s anglickou poradenskou firmou Institute for Media Strategies a vedený transformation project managerom Jurajom Veličkom v spolupráci so šéfredaktorkou denníka Ivanou Mandákovou, ktorá sa zároveň stala šéfkou newsroomu a vedúcim digitálnej sekcie Plus JEDEN DEŇ a PLUS 7 DNÍ  Martinom Janáčkom.

„Cieľom tohto projektu je posilniť identitu brandu Plus JEDEN DEŇ s dôrazom na onlineovú činnosť redakcie a digital first prístup,“ povedal generálny riaditeľ News and Media Holding, a.s. Peter Mertus. Po novom tak redaktori spracovávajú obsah na všetky platformy, píšu do printu, ale aj na web, točia videá a prispievajú na sociálne siete. Všetky zmeny a úspešná implementácia sa udiali v priebehu 10 mesiacov.

Vydavateľstvo News and Media Holding, a.s, ako najväčší slovenský vydavateľský dom plánuje v podobných transformačných aktivitách pokračovať aj pri ďalších tituloch. Aktuálne sa ukončuje aj proces implementácie newsroomu pre najčítanejší slovenský týždenník PLUS 7 DNÍ.

Čítať viac...
Nahor